Javascript must be enabled to continue!

Latest News

Press Relase about a case involving cheating on the pilot license exam

News | 17-05-2023 16:14

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει και την υπέρογκη διάσταση που έχει λάβει η υπόθεση αυτή για τον εντολέα μου, ο οποίος σημειωτέον αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημ/τικού χαρακτήρα και μόνο, προς άρση κάθε παρανόησης και αποκατάστασης της τάξης διευκρινίζονται, για λογαριασμό του, τα κάτωθι σημεία:

 

· Τυγχάνει συνταξιούχος.

· Είναι άριστος γνώστης αεροπορικών ζητημάτων, λόγω της δραστηριοποίησης του, επί σειράς δεκαετιών, στον συγκεκριμένο χώρο των αεροπορικών εκπαιδεύσεων.

· Δεν είναι ιδιοκτήτης αεροπλάνου.

· Δεν διασυνδέεται με εξεταστικά κέντρα της Ελλάδος ή άλλης χώρας.

· Ουδεμία σχολή εκπαίδευσης υποψηφίων πιλότων διαθέτει, ούτε διδάσκει σε αντίστοιχο περιβάλλον.

· Ως εκ τούτου, δεν δύναται να χορηγεί βεβαιώσεις παρακολούθησης θεωρητικών μαθημάτων σε υποψήφιους πιλότους, προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους στις θεωρητικές εξετάσεις απόκτησης πτυχίου χειριστών αεροσκαφών, μιας και οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις χορηγούνται αποκλειστικά από την εκάστοτε σχολή εκπαίδευσης του υποψηφίου.

· Εν τούτοις, λόγω της πανελλαδικής και όχι μόνο, αναγνώρισης της κατάρτισής του στον χώρο που λατρεύει και δραστηριοποιούνταν, κάποιοι που επιθυμούσαν να γίνουν χειριστές αεροσκαφών, προερχόμενοι ιδίως από το φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον, ζήτησαν τη συνδρομή του, ώστε να επιτύχουν στο θεωρητικό σκέλος των εξετάσεων.

· Θεωρώντας ότι η βεβαίωση παρακολούθησης των θεωρητικών μαθημάτων που διέθεταν οι εξεταζόμενοι από διαπιστευμένη σχολή, η οποία αποτελεί και προαπαιτούμενο της συμμετοχής τους στις εξετάσεις για την πολυπόθητη απόκτηση άδειας χειριστή αεροσκάφους, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δέχθηκε να βοηθήσει κάποιους υποψήφιους να επιτύχουν.

· Σημειώνεται ότι προκειμένου κάποιος να αποκτήσει πτυχίο πιλότου, αντιστοίχως με τις εξετάσεις αυτοκινήτου, οφείλει να επιτύχει τόσο σε μια θεωρητική όσο και σε μια πρακτική δοκιμασία. Η συνδρομή του εντολέα μου εξαντλούνταν στο θεωρητικό σκέλος της γραπτής εξέτασης, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο υποψήφιος προκειμένου να λάβει το δίπλωμα θα έπρεπε, με ίδιες δυνάμεις και ικανότητες, να επιτύχει στην πρακτική εξέταση ενώπιον εξεταστών, ήτοι να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για την επιτυχή εκτέλεση των απαιτουμένων θεωρητικών και πρακτικών δοκιμασιών απονομής του πτυχίου.

· Εν κατακλείδι, η μηδαμινή του συνδρομή σε ελάχιστα πρόσωπα του φιλικού και συγγενικού του περιβάλλοντος ήταν εντέλει μάλλον περιττή και οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην ανασφάλεια και στον φόβο της αποτυχίας του εξεταζομένου.

 

Με εκτίμηση,

Σπύρος Ρομποτής



back

93, Alexandras Av. - Ampelokipoi
Athens 11 474
Telephone: 0030 210 3646661
FAX: 0030 210 3646761
Email: secretary@robotislawoffices.gr